monroe“Priča” MONROE započinje još davne 1917. godine, kada je Charles Sumner McIntyre stvorio malu zanatsku radionicu za izradu automobilskih delova u blizini grada Monroe, kraj Detroita. Jeda od prvih proizvoda namenjen tržištu bile su pneumatske pumpe za točkove – tadašnja originalna oprema svakog automobila.

monroe2 Već 1927 godišnja proizvodnja dostiže 15 miliona komada, a glavni kupac je bila kompanija Ford, za svoj čuveni model T. Želeći još više da poboljša komfor u vožnji, Charles McIntyre je naložio svojim inženjerima da osmisle novi proizvod, koji bi radio po sličnom principu, a ugrađivao bi se direktno na vozilo – i istorija amortizera je započela. U godinama koje su dolazile firma je prerasla u multinacionalnu kompaniju i svetskog lidera u proizvodnji kako originalnih tako i rezervnih delova, poznatu pod imenom MONROE.

Danas, ova kompanija broji 8.000 zaposlenih i sastavni je deo Tenneco Automotive grupacije, godišnja proizvodnja dostiže 20 miliona jedinica, a prosečan godišnji obrt iznosi 1 milijardu američkih dolara.

Zahvaljujući kvalitetu, MONROE je postao prva ugradnja kod najvećih automobilskih giganata, kojima je namenjeno gotovo 55% godišnje proizvodnje.

monroe1 Za ovakve rezultate, kompanija je dobila i brojna priznanja proizvođača automobila od kojih izdvajamo samo neka : VW, Nissan, Ford, Porsche, Volvo

Kada je reč o tržištu rezervnih delova, paleta proizvoda pokriva gotovo 99% svih poznatih marki i tipova vozila, a po linijama se izdvajaju:
– Reflex
– Radial-matic
– Gas-matic
– SensaTrac Safe-Tech
– Gas-magnum
– Level-light
– Van-magnum
– Ride-leveler
– Protection Kit
– Mounting Kit
– Magic Camber.

Potvrda kvaliteta je svakako i garancija u trajanju od 24 meseca bez obzira na pređenu kilometražu.

Izrađeni po najsavremenijoj tehnologiji, MONROE amortizeri su namenjeni svim tipovima putničkih, terenskih i komercijalnih vozila. Uz dugogodišnju garanciju, obezbeđena je i stručna ugradnja u našem servisu.

monroe3